Oslo, 22. juli 2020: Wind, et selskap for deling av el-sparkesykkel, utvider tjenesten til Norge og har distribuert 2000 el-sparkesykler  til Oslo. Vi plasserer de første 400 sparkesyklene våre i Oslos gater denne uken. Resten vil settes ut i løpet av de neste ukene. Fra i dag kan beboere og besøkende i den norske hovedstaden leie de gule elektriske sparkesyklene. Vi lanserer i Oslo med et spesielt tilbud hvor du kan kjør ubegrenset for kun 10kr. Etter Winds nylige ekspansjon i Frankrike, Italia og flere tyske byer, har selskapet med hovedkvarter i Berlin (Tyskland) nå signert en avtale med Oslo kommune om å tilby sine tjenester. Utplasseringen av Winds elektriske sparkesykler vil bidra til å støtte Oslos bærekraftstiltak for å nå sine ambisiøse mål for karbonreduksjon, samtidig som det gir en morsom og praktisk måte for innbyggere og besøkende å reise rundt på.

Arthur Rollin, operasjonsleder for Europa sa: «Vi har valgt Oslo for vår utvidelse i Skandinavia av to hovedgrunner: For det første har el-sparkesykler blitt en integrert del av Oslos transportmiks og de støtter byens oppdrag om et bilfritt byliv som er i tråd med vårt forsøk på å forme fremtiden for transport. I tillegg ser vi en økt etterspørsel etter mikro-mobilitetsløsninger over hele Europa etter COVID-19-pandemien. Folk foretrekker å bruke alternative transportformer som gir mulighet for sosial avstand. Lanseringen vår i Oslo og den nylige ekspansjonen i Europa har vært vårt svar på denne nye situasjonen.»

Winds elektriske sparkesykler – utviklet og produsert i selskapets eget forsknings- og utviklingssenter – er blant de tryggeste og mest holdbare i markedet. Den siste generasjon Wind sparkesykkel som vil bli distribuert til gatene i Oslo ble designet fra grunnen av med forbedringer for å gjøre dem enda tryggere og mer miljøvennlige. El-sparkesyklene er tyngre og større enn sammenlignbare modeller, noe som sikrer større stabilitet og en tryggere rideopplevelse. De er utstyrt med innovative funksjoner som forbedrer både brukeropplevelsen og transformerer verdikjeden, for eksempel et byttbart batteri, som sikrer at sparkesykler ikke trenger (trenger ikke)  å bli returnert til lageret for lading over natten. Batteriet er ladet og varer i en avstand på 60-80 km mellom ladningene. Modellen har også håndbremser i sykkel-stil som gjør at syklisten kan stoppe mer jevnlig og gradvis, to sterke lys for å øke synligheten, samt et U-formet dobbeltstativ for å sikre at sparkesyklene ikke velter lett.

Wind tilbyr sine tjenester i mer enn 15 byer over hele verden inkludert Tyskland, Israel, Italia, Sør-Korea og Spania. Brukere kan laste ned Wind-appen til sine mobile enheter, opprette en konto og starte turene sine ved å skanne QR-koden på scooterne.

Det lokale Wind-teamet desinfiserer stadig el-sparkesyklene for å sikre høyest mulig beskyttelse mot smitte. Wind informerer også brukerne om sikker bruk og beskyttelse mot infeksjoner og anbefaler som et ekstra sikkerhetstiltak å rengjøre kontroller og håndtak med desinfiserende våtservietter før hver bruk, vaske hendene grundig før og etter hver tur, og om nødvendig, bruke engangshansker for turen. 

Tagged in:
, , ,