Bergen, 04. Desember 2020: Wind, et selskap for deling av el-sparkesykkel, utvider tjenesten i Norge og har distribuert 800 el-sparkesykler  til Bergen. Vi plasserer de første 300 sparkesyklene i gatene i Bergen i dag. Resten vil settes ut i løpet av de neste ukene. Vi lanserer i Bergen med et spesielt tilbud hvor du kan kjør ubegrenset for kun 49 NOK med dagspass og for 159 NOK med ukespass. For vanlige turer er opplåsingen gratis og det koster 2.5 NOK per minutt. Etter lanseringen av Winds tjenester i Oslo i juli 2020, ble Wind valgt av Bergen bystyre som en av operatørene i en konkurransedyktig anbudsprosess for å starte sin virksomhet i byen som en del av pilottesten. Utplasseringen av Winds elektriske sparkesykler vil bidra til å støtte Bergens bærekrafts tiltak for å nå sine ambisiøse mål for karbonreduksjon, samtidig som det gir en sikker transportmåte til innbyggerne og besøkende i Bergen som muliggjør sosial distansering under Covid-19-pandemien.

Arna Ægisdottir, operasjonsleder for Norden sa:

«Vi er stolte over å ha blitt valgt av Bergen bystyre til å delta i e-scooter-prøven og tilby våre tjenester til bergenserne og å tilby en sunn og bærekraftig transportmåte til byen. Vi vil introdusere vår nyeste e-scooter med en integrert hjelm for maksimal sikkerhet. Hjelmen kan låses opp og låses via Wind-appen.»

Winds elektriske sparkesykler – utviklet og produsert i selskapets eget forsknings- og utviklingssenter – er blant de tryggeste og mest holdbare i markedet. Den siste generasjon Wind sparkesykkel som vil bli distribuert til gatene i Bergen ble designet fra grunnen av med forbedringer for å gjøre dem enda tryggere og mer miljøvennlige. El-sparkesyklene er tyngre og større enn sammenlignbare modeller, noe som sikrer større stabilitet og en tryggere kjøreopplevelse. De er utstyrt med innovative funksjoner som forbedrer både brukeropplevelsen og transformerer verdikjeden, for eksempel et byttbart batteri, som sikrer at sparkesykler ikke trenger (trenger ikke)  å bli returnert til lageret for lading over natten. Batteriet er ladet og varer i en avstand på 60-80 km mellom ladningene. Modellen har også håndbremser i sykkel-stil som gjør at syklisten kan stoppe mer jevnlig og gradvis, to sterke lys for å øke synligheten, samt et U-formet dobbeltstativ for å sikre at sparkesyklene ikke velter lett.

Wind tilbyr sine tjenester i mer enn 20 byer over hele verden inkludert Frankrike, Island,  Israel, Italia og Sør-Korea. Brukere kan laste ned Wind-appen til sine mobile enheter, opprette en konto og starte turene sine ved å skanne QR-koden på scooterne.

Det lokale Wind-teamet desinfiserer stadig el-sparkesyklene for å sikre høyest mulig beskyttelse mot smitte. Wind informerer også brukerne om sikker bruk og beskyttelse mot infeksjoner og anbefaler som et ekstra sikkerhetstiltak å rengjøre kontroller og håndtak med desinfiserende våtservietter før hver bruk, vaske hendene grundig før og etter hver tur, og om nødvendig, bruke engangshansker for turen.