Wind, et ledende europeisk firma for delt el-sparkesykkel tjeneste, er banebrytende for en ledende vinter sikkerhetsfunksjon for sine kunder, og utstyrer flåten i Oslo med pigger. De første sparkesyklene med piggdekk vil bli distribuert til Oslos gater denne uken, og i de kommende dagene og ukene vil det lokale Wind-teamet utstyre totalt 70 el-sparkesykler for å teste den nye sikkerhetsfunksjonen. Oslo er den første byen der Wind introduserer funksjonen til sin spesialbygde Wind 3.0 el-sparkesykkel. Piggene er små, skarpe metall fremspring installert i slitebanen på sparkesykkel dekkene. Under tung is og snø vil funksjonen trenge gjennom glatte overflater og gi bedre grep. Ved å låse opp en sparkesykkel som er utstyrt med piggdekk, vil den sende en talemelding gjennom sparkesykkel høyttaleren for å informere kunden om at de er i ferd med å leie en sparkesykkel med piggdekk.

Arna Ægisdóttir, Wind Nordisk driftsleder:

“Kvalitet er nøkkelen for å tillate drift under tøffe vintervær og sikre en trygg og pålitelig tjeneste hele året. Wind el-sparkesykkel er allerede den mest robuste modellen på gatene i Oslo. På grunn av sin høyere vekt og bredere dekk er sparkesykkelen trygg å bruke i vintermånedene, og piggene vil legge til et ekstra lag for å øke sikkerheten og ytterligere støtte vår forpliktelse til å distribuere det sikreste produktet med den nyeste teknologien til gatene i den norske hovedstaden.”

Lokallaget overvåker kontinuerlig værforhold og vil midlertidig stanse driften under ugunstige værforhold. Kunder vil bli varslet via Wind-appen hvis tjenesten blir suspendert. Wind 3.0 el-sparkesykkel er spesielt designet for å tåle svært høye og ekstremt lave temperaturer, og Wind vedlikeholder og sjekker regelmessig hver sparkesykkels funksjonalitet og sikkerhetsfunksjoner.